Geçen hafta cheesecake yaptım,
limonlu. Açıkçası ilk defa tatlı yaptım, ama yiyen herkesten aldığım geçer not
beni şımarttı. Üstelik herkes tarifini de istedi, anlattık ama yaz da ver
dediler. Ben de şımarıklığımın zirvesi ile (bloğa artık biraz daha fazla yazı
yazayım diye bahane de oldu) yazıyorum.
Öncelikle internette birkaç tarif
incelediğimi belirteyim. Ama hiçbiri tam olarak uygulamadım, biraz oradan biraz
buradan, kafama göre takıldım.
Öncelikle Malzemeleri Yazayım.
Taban için
·
1 Paket Eti Burçak
·
Göz kararı tereyağı (Ben hatırladığım kadarıyla
1 buçuk yemek kaşığı koydum)
Üstü için
·
200 gram’lık labne peynir (Pınar marka
kullandım)
·
500 gram’lık eritme krem peynir (Pınar marka
kullandım)
·
1 paket krema
·
1 paket vanilya
·
1 su bardağı şeker
·
3 yumurta
·
3 kaşık un (dolu dolu)
·
1 limon kabuğu rendesi
·
Kafanıza göre ya tam 1 limon suyu, yada yarısı
Hazırlanışı
Efenim, öncelikle kelepçeli kabın
tabanını yapışma olmasın diye yanmaz kağıt ile kapladım, Daha sonra bisküvileri
elimle doğradım, en ince hale gelene kadar uğraştım. Gördüğünüz gibi rondo
kullanmadım, siz kullanın. Fırını 170 – 180 derece civarında ayarladım, önceden
ısıttım. Daha sonra tereyağını eriterek bisküvileri üzerine döktüm. Bir kaşıkla
üzerinde gezdirerek hem her yerine gezdirdim, hem de bisküvilere iyice
yedirdim.
Daha sonra bir kapın içine
peynirleri, kremayı, vanilyayı, şekeri atarak iyice çırptım. Daha sonra
sırasıyla unu ilave ettim, çırptım, daha sonra yumurtaları ekledim, çırptım, en
son limon suyunu ve limon rendesini döktüm ve iyice çırptım. (Ben çırpa
işlemini de elle yaptım, siz mixer kullanın J
)
Son olarak öncesinde hazırladığım
tabanın üzerine dökerek, kabı fırına verdim. Ne kadar bekledim, hangi
durumdayken aldım fırından bilmiyorum. Siz ayarlarsınız işte, gözünüzü dört
açın yanmasın sadece. Sonra tabi ki soğumasını bekleyeceksiniz. Hatta soğuduktan
sonra 1 gün de buzdolabında bekletin, ertesi gün daha lezzetli olacaktır.
Afiyet olsun. J
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder