06 Kasım 2014

The Roots

Bazı grupları geç keşfettiğim için kendime kızıyorum. Grubu aslında bildiğimi anlayınca kızgınlığım daha da artıyor. Örneğin alttaki şarkıyı yıllardır dinlerim, muhtemelen sizde dinlediniz, en azından kulağınıza bir yerden geldi.

Bununla beraber şarkıyı sevmeme rağmen grubu araştırmamışım. Eskiden bu durumlara daha fazla kafa yorar, zaman ayırabilirdim. Artık o kadar zamanım olmuyor. Müzik dinlemek yerine TV karşısında daha fazla zaman geçirir oldum. Aslında TV’nin bana faydalarından biri olarak da yazabiliriz The Roots’u.

Jimmy Fallon daha Fox’a geçmemişken Bloomberg tv de izlemeye çalışırdım kendisini. Jimmy Fallon’a programında eşlik eden bu grup ise bana hep keyif veriyordu. Araştırdım ve karşımda çok sağlam bir grup buldum, sizlerle de paylaşmak istedim. 1987 yılında kurulmuş bir grubu yeni keşfetmemin verdiği hıyarlıkla daha iştahla saldırdım şarkılarına.

Herhalde kendilerini yazı yazacak kadar sevmemin nedeni ise şarkılarında sevdiğim birçok sound’a yer vermeleri. İyi vokal, Hip Hop, Jazz, Rock, Funk, böyle ortaya karışık gibi.

Kısacası The Roots’u benim gibi henüz keşfetmemişseniz, tavsiye ederim efenim…

Koşu Kanunu

Afrika'da her sabah bir ceylan uyanır. O ceylan, en hızlı aslandan daha hızlı koşması gerektiğini bilir, yoksa ölecektir. Afrika'da ...