10 Ocak 2012

Keşanspor

07 Ocak 2012 günü Bölgesel Amatör Futbol Ligi (BAL) futbol takımlarından Keşanspor Antalya’da kaza yaptı. Kaza sonucunda maalesef 2 futbolcu hayatını kaybetti. Ölümün olduğu yerde daha ciddi hiçbir şey olamaz. Şüphesiz takımla ilişkisi olan herkes tarif edilmez acılar içinde. Bu durumun neticesinde de kulüp başkanı “Takım bundan sonra bu şekilde lige devam edemez” demeciyle Keşanspor’un ligden çekileceğini bildirdi.

Spor tarihi boyunca benzeri olaylar dünya üzerinde yaşandı. Bazılarında takımlar liglerine devam ettiler, bazıları liglerinden çekildiler. Benim şahsi görüşüm takımların faaliyetlerini kesinlikle durdurmamaları yönünde. Takımın müsabakalara devam etmesi kesinlikle acıları bitirmeyecek. Belki uzun bir süre takım her sahada yer aldığında, hatta antrenmanda dahi ölen sporcular hatırlanacak, acı yayılacak. Ama devam etmese de acı hep olacak. Artık o takım, bu sezon maçları, kazanmak için değil, kaybettikleri sporcular için oynamalı. Müsabakalarla birlikte anılmalı sporcular. Keşanspor, Keşan halkı ile birlikte kaybettikleri arkadaşlarını onurlandırmalı.   

Oyun devam etmeli…

Koşu Kanunu

Afrika'da her sabah bir ceylan uyanır. O ceylan, en hızlı aslandan daha hızlı koşması gerektiğini bilir, yoksa ölecektir. Afrika'da ...