27 Ağustos 2008

İSHEMİYO SAN'A

it might not be the right time
i might not be the right one
but there's something about us i want to say
cause there's something between us anyway

i might not be the right one
it might not be the right time
but there's something about us i've got to do
some kind of secret i will share with you

i need you more than anything in my life
i want you more than anything in my life
i'll miss you more than anyone in my life
i love you more than anyone in my life

26 Ağustos 2008

Bana gelirken bir dilli kaşarlı, bir büftekli kaşarlı ama bol soslu olsun, yanına da bir balyoz alır mısın?

06 Ağustos 2008

AĞDALI SURAT

Ege bölgesinin daha pek de keşfedilmemiş ve buna sevindiğim sahil kasabalarından birindeydim hafta sonu. İsmi lazım değil bu kasabanın ismi lazım olmayan bir berber dükkanına sadece 'enseyi aldırmak' olarak tabir deilen hadiseyi yaptırmak için girdim. Yoldan geçerken girdim, berberi görünce ensemin biraz uzadığını farkederek girdim. Fazla vaktim de yoktu ama ense traşı ne kadar sürebilirki? Bilenler bilir, berber bey makineyi alır, ensedeki yabancı kılları alır. 2 dakika süren operasyondan sonra yolumuza devam ederiz. Bu kadar.
Amma Velakin, aşırı dozda ege rahatlığı yedim hafta sonu. Benim girdiğim berber önce beni koltuğa oturttu, 'sadece ensemi aldıracam!' dememe rağmen makasla ense bölgesini almaya başladı, iyi dedik güzel bir şekil verecek , düzeltecek heralde dedik sesimizi çıkarmadık, daha sonra makineyle ensemi aldı. Herşey normal gidiyor, ben bu arada hayatımı anlatıyorum, Nerelisin?, Ne iş yapıyorsun?, Burda ne işin var?, gibi sorulara gülümsemeyle cevap verirken aniden berber koltuğunun baş desteğini çıkardı ve başımı oraya yasladı. Bilenler bunuda bilir ki bu haraket ya traş olacağın yada başına masaj yapılacağı anlamına gelir. Yani ben öyle biliyormuşum. Traş da olmayacağıma göre ben masaj hevesi ile gözlerimi kapattım, kapatmaz olaydım. Adam suratıma ağdayı yapıştırdı. Çekti. Yapıştırdı. Çekti. Yapıştırdı. Çekti. Suratımdaki ona göre ne kadar sakal dışı tüy varsa hepsini yok etti. Bense olayın şoku içinde gözlerimden fışkıran yaşları silerken, berberin bütün vücudu ağda yapmak için atağa geçmeden ‘borcum ne kadar?’ diye sorup, bizimkilere doğru koştum.
Suratım kıp kırmızı, gözler yaşlı. Tabi durumu anlatmakta zorlandık ama anlattık işte, şimdide size anlatıyoruz. Sonuçta çıkarıyoruz. Ege insanı aşırı rahattır. Sizin iyiliğiniz için sizin yerinize karar verir ama size söylemez, vakit kavramı yoktur, her işe halleder. Ama ne zaman?

Koşu Kanunu

Afrika'da her sabah bir ceylan uyanır. O ceylan, en hızlı aslandan daha hızlı koşması gerektiğini bilir, yoksa ölecektir. Afrika'da ...